CESAR'S KITCHEN

Wat maakt de keuken van Cesar zo typisch ‘CESAR’? 

We willen jullie een kijkje geven in onze keuken en wat ons inspireert.

De gerechten van Cesar omschreven in 1 zin?!

Seizoensgebonden, vegetarische comfort food.

SEIZOENSGEBONDEN

De gerechten van Cesar veranderen regelmatig, omdat we willen werken met seizoensgebonden, verse producten.

Het creëren van een nieuw gerecht start dan ook met het bestuderen van de groenten die op dat ogenblik van topkwaliteit zijn. Zo vind je een handige kalender op de website van EVA vzw.

Laat je inspireren door recepten van andere chefs en geef er je eigen twist aan. Zo vinden we vaak leuke ideeën in de boeken van 'The Green Kitchen'. Deze zijn trouwens verkrijgbaar in onze winkel!

De boeken van Seppe Nobels zijn ook een fantastische leidraad en leerschool om met groenten verrassende gerechten te maken. De recepten zijn opgesplitst per groente.

Op die manier heb je weer een waaier aan ideeën voor recepten met de groenten die op dat ogenblik in seizoen zijn.

WE HOEVEN NIET ELKE DAG VLEES TE ETEN

VEGETARISCH

Onze keuze voor de vegetarische keuken is allerminst een waarde-oordeel naar mensen die vlees eten. We zijn wel tegen de massaproductie van de vleesindustrie. 40% van alle oogsten wereldwijd gaan naar dierenvoeding en 76% van de beschikbare landbouwgrond op onze planeet gaat naar het houden van vee. Tezelfdertijd lijdt een zesde van de wereldbevolking honger. Wij zijn voorstander van een meer lokaal geënte voedingsstructuur en een switch naar kwaliteitsvoeding.

Hoe dan ook, vegetarisme is beter voor het leefmilieu. We hoeven niet elke dag vlees te eten. Onze verre voorouders waren als voedselverzamelaars ook eerst planteneters, voordat ze begonnen met jagen.

Een gezond voedingspatroon start met evenwichtige ingrediënten.

Een kleurrijk bord overladen met heerlijke groenten geeft je geest en creativiteit een boost. Hoe meer kleur, hoe meer vitaminen je gerecht bevat!

COMFORT FOOD

Wie de vegetarische keuken niet kent is meestal argwanend. Mensen denken al snel dat ze gewoon een hoop groenten zullen voorgeschoteld krijgen en dat de vegetarische keuken niet verder rijkt dan 'een vegetarische salade' of 'een vegetarische lasagne'. De vegetarische keuken is echter zo uitgebreid en biedt enorm veel mogelijkheden.

We merken dat steeds meer mensen bewuster en gezonder gaan leven. Maar van gezonde voeding kan je zeker ook genieten. Daarom houden we ervan om onze klanten te verwennen met échte comfort food; gerechten die je goed doen voelen! We willen dan ook graag een gerechtje met jullie delen dat momenteel op onze menu staat: 

Bloemkool nuggets met wasabimayonaise. Het ideale bijgerecht om te serveren bij een heerlijke vegetarische burger. Als dat geen comfort food is!

Ingrediënten /

Voor de nuggets

1 bloemkool

50gr paneermeel

1 cup extra paneermeel

40 gr emmental kaas

1 ei

handvol versneden koriander

P & Z

zonnebloemolie

extra tools: theedoek, blender

Voor de wasabimayonaise

2 EL mayonaise

1 EL Griekse yoghurt

handvol koriander

1KL ketjap

1 EL wasabi

snuifje peper

sap 1/2 limoen

extra tool: mixer

Voor de afwerking:

granaatappelpitjes

koriander

Bereiding /

Blancheer de bloemkool ongeveer 5 minuten, tot deze beetgaar is.

Giet af en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld gaat de bloemkool in de blender.

Pulseer tot de bloemkool is verbrokkeld. Hou je blender nauwlettend in het oog opdat de bloemkool geen puree wordt.

Plaats de bloemkool in een theedoek en wring zoveel mogelijk van het overtollige vocht uit de bloemkool. Je krijgt een deegachtige substantie.

Voeg bij het 'bloemkool-deeg' 50gr paneermeel, 40gr emmental kaas, 1 ei, een handvol versneden koriander en P & Z.

Voeg de ingrediënten voor de wasabimayonaise samen in een kom en mix tot een smeuïg sausje. 

Maak met het deeg balletjes van ongeveer 2,5 cm diameter. 

Plaats het extra paneermeel op een bord. 

Rol de balletjes in het paneermeel tot deze volledig bedekt zijn.

Verwarm een pan met een goede scheut zonnebloemolie.

Plaats de balletjes in de pan en druk even aan, zodat ze de vorm krijgen van een nugget.

Bak beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.

Presenteer de nuggets op een leuk bordje. Werk af met de wasabimayonaise, enkele granaatappelpitjes en enkele blaadjes koriander. Kruid eventueel nog af met P & Z.

SMAKELIJK!

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Yelp - grijze cirkel
  • TripAdvisor - grijze cirkel

IAMCESAR BVBA

Kasteelpleinstraat 26

2000 Antwerpen

+32 3 297 73 76

BE0672 565 930

info@iamcesar.be

© 2017 CESAR.